Tienerduo verdacht van tientallen misdrijven

Agenten hebben dinsdag twee 13-jarige jongens uit Eelde-Paterswolde verhoord die verdacht worden van tientallen misdrijven. De tieners vernielden een groot aantal auto’s en bedreigden een 12-jarige jongen met een neppistool. Een van de jongens wordt daarnaast verdacht van inbraken in bouwketen. Dat meldt de politie.

Het duo gooide vanaf eind december tot nieuwsjaarsdag ramen in van 24 auto’s en een camper. De voertuigen werden bekrast en spiegels eraf getrapt en getrokken. De schade zou tienduizenden euro’s bedragen.

De bedreiging van de 12-jarige jongen gebeurde in een filmpje. In het filmpje werd de jongen uit Glimmen ook uitgescholden. Het ‘vuurwapen’ is door de politie in beslag genomen.

Een van jongens zou betrokken zijn geweest bij inbraken in twee bouwketen aan de Weeakkerweg in Eelde in juni. Daar werden volgens de politie gereedschappen en ‘genotsmiddelen’ gestolen. De politie sluit niet uit dat in deze zaken nog meer verdachten zullen worden gehoord.

Tegen de jongens is een proces-verbaal opgemaakt.

2014-01-21 12:00