Meer klachten over schending privacy door de baas

Werknemers hebben vorig jaar vaker geklaagd over werkgevers die slordig omgingen met hun persoonsgegevens. Dat meldt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) dinsdag. De privacywaakhond kreeg in 2013 negenhonderd klachten van werknemers over de gebrekkige verwerking van persoonsgegevens, een stijging van ruim zeventien procent.

Het gaat daarbij om organisaties die illegaal medische gegevens van werknemers verwerkten of hun personeel met beveiligingscamera’s in de gaten hielden op momenten dat dit niet mag. Ook was er een werkgever die zijn medewerkers verplichtte om aan de slag te gaan met sociale media.

In totaal kreeg de privacywaakhond zo’n zevenduizend klachten binnen. “Meer dan tien procent van de signalen die wij ontvangen gaat over de werkvloer”, aldus voorzitter Jacob Kohnstamm dinsdag in Metro. “En die signalen worden ook steeds indringender. Personeel voelt zich steeds vaker gedwongen om veel meer over zichzelf bloot te geven dan zij zouden willen.”

2014-01-28 10:21