Categories Nieuws Artikelen

Corendon geeft ‘homokorting’

Reizigers die naar Sotsji gaan om te protesteren tegen homodiscriminatie krijgen bij reisorganisatie Corendon vijftig procent korting. Dat zei topman Atilay Uslu dinsdag op radiozender BNR. “Als je tegen het beleid bent, moet je gaan. Je hoeft geen homo te zijn om daar te protesteren.”

De korting geldt voor iedereen die telefonisch een ticket bestelt en aangeeft voor homorechten te zijn. “Mensen hoeven dus niet per se te demonstreren voor korting. Het is niet onze bedoeling reizigers daartoe aan te zetten”, zegt een woordvoerder die wat voorzichtiger is in haar uitspraken in een toelichting.

Omdat Corendon de Nederlandse schaatsploeg sponsort was Uslu eerder al in de Russische badplaats. Voorheen was Sotsji volgens hem dé homo-uitgaansplek van Rusland. Protestgangers hoeven volgens hem niet heel bang te zijn. “Ik had niet echt het gevoel dat de politie daar heel streng is, je kunt protesteren. Maar als er toch een negatief reisadvies komt, dan stoppen wij natuurlijk.”