Gevoelstemperatuur woensdag naar -10

Door een straffe oostenwind kan het woensdag in het noordoosten aanvoelen alsof het 10 graden onder nul is. Ook in het zuiden voelt het waarschijnlijk een stuk kouder aan dan het werkelijk is, waarschuwt weerplaza.nl dinsdag.

De werkelijke temperaturen lopen uiteen van 3 graden in het zuidwesten tot -3 in het noordoosten. Het blijft droog, maar door de wind is het buiten toch niet goed toeven. De windkracht trekt aan naar 4 tot 5 en in het Waddengebied wordt zelfs 6 gehaald, verwacht weerplaza.

Donderdag blijft de temperatuur hetzelfde, maar omdat er dan minder wind staat voelt het minder ‘gemeen’ aan. Vrijdag en in het weekeinde loopt de temperatuur op. “Koning winter keert ons, in elk geval voorlopig, alweer de rug toe”, stelt het weerbureau.

2014-01-28 14:03