Opstelten wil snellere registratie gestolen auto’s

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wil dat gestolen auto’s sneller worden geregistreerd. Dat zei de bewindsman dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur in een reactie op het bericht dat het aantal autodiefstallen voor het eerst sinds jaren weer is toegenomen. Een proef met snellere registratie in Brabant is succesvol gebleken.

Bij de snellere registratie wordt het kenteken van een auto binnen twee uur na melding van de diefstal zowel nationaal als internationaal geregistreerd als gestolen. De maatregel moet op 1 juni in het hele land ingaan en moet ertoe leiden dat meer gestolen auto’s worden teruggevonden.

De stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit maakte vrijdag bekend dat vorig jaar 11.761 auto’s werden gestolen, een stijging van 3,2 procent. Criminelen lukt het steeds vaker de elektronische beveiliging van auto’s uit te schakelen. Opstelten zei verder dat het belangrijk is dat automobilisten zelf ook maatregelen nemen om hun auto goed te beveiligen.

2014-01-28 15:22