Den Haag Hollands Spoor vanaf 2015 verbouwd

Station Den Haag Hollands Spoor gaat in 2015 op de schop. Het voorplein van het station wordt opnieuw ingericht en aan de achterzijde wordt een plein van achthonderd vierkante meter met een stalling voor zo’n 2500 fietsen ingericht. De klus duurt twee jaar en gaat zestien miljoen euro kosten, meldt spoorbeheerder Prorail dinsdag.

De tunnel van de stationshal naar de perrons, die nu doodloopt, wordt doorgetrokken naar de achterkant van het station. Zo ontstaat een station met ’twee voordeuren’, stelt Prorail. Aan het nieuwe plein is ruimte voor winkels.

Momenteel is er te weinig capaciteit voor fietsen, terwijl ruim veertig procent van de reigers met de fiets naar het station gaat. Vandaar de nieuwe stalling. Dagelijks maken zo’n 45 duizend mensen gebruik van het station.

De gemeente Den Haag, NS en Prorail leggen de miljoenen bij elkaar voor de verbouwing. De treinen blijven gewoon rijden tijdens de werkzaamheden, verzekert Prorail.

2014-01-28 18:30