D66 vertrouwt op zittende parlementariërs Europa

De kandidatenlijst van D66 voor de Europese verkiezingen kent geen verrassingen. De nummers twee en drie op de lijst zijn de zittende Europarlementariërs Gerben Jan Gerbrandy en Marietje Schaake, die beiden opnieuw het vertrouwen van de leden kregen. Sophie in ’t Veld was eerder al tot lijsttrekker verkozen.

De leden van de partij stelden de definitieve volgorde van de kandidaten voor de Europese verkiezingen van 23 mei vast via internet. De digitale stembussen waren geopend van 16 tot 30 januari. 2792 mensen brachten hun stem uit.

D66 hoopt dat er de komende vijf jaar meer D66’ers in het Europees Parlement rondlopen dan de de huidige drie. De nummers vier tot en met elf zijn: Matthijs van Miltenburg, Raoul Boucke, Anke Klein, Rinke Brussel, Pauline Kastermans, Ivo Thijssen, Achraf Bouali en Paul Breithbarth. Zowel Pauline Kastermans als Ivo Thijssen slaagde er via een intensieve campagne in de partijleden ervan te overtuigen hen op een hogere plaats te zetten.

De officiële presentatie van de kandidaten vindt plaats op het 99e congres van D66 op 7 en 8 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

2014-01-31 13:45