Fractie PvdE: Schandalig politiek proces Arnoud van Doorn

De Partij van de Eenheid is het niet eens met de gang van zaken in het proces tegen Arnoud van Doorn.  Arnoud van Doorn moest vandaag voor de rechter verschijnen omdat hij onder anere drugs geleverd zou hebben aan minderjarigen.

‘De Partij van de Eenheid vond het schokkend hoe de Officier van Justitie de rechtzaak een heel duidelijke politiek lading gaf. De feiten waar de heer Van Doorn werd verdacht waren volledig ondergeschikt aan het politieke verhaal van de Officier,’ aldus de PvdE-fractie.

De Partij van de Eenheid doelt met name op de uitspraak van de Officier van Justitie die in de rechtszaak het volgende zei: ‘Indien wij een straf hadden kunnen eisen van minimaal een jaar gevangenisstraf, dan hadden wij ook geëist dat de heer Van Doorn het passief kiesrecht zou verliezen, aangezien wij van mening zijn dat de heer Van Doorn geen raadslid zou mogen zijn.’

Volgens de PvdE is dit ‘een schandalige uitspraak’ van de Officier van Justitie. De partij is van mening dat het ‘aan de burgers is om te oordelen’ wie raadslid wordt.

Arnoud van Doorn is een oud-PVV’er die door de PVV uit de partij is gezet. Hij heeft onlangs besloten om tot de islam te bekeren en is sinds kort raadslid voor de islamitische Partij van de Eenheid.

Lees ook: Justitie eist celstraf tegen oud-PVV’er Van Doorn

© Demet TV