Turkije past visum-systeem aan

Het visum-systeem dat Turkije vanaf april dit jaar wilde invoeren wordt aangepast. Dat laat het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Aanvankelijk wilde Turkije een vernieuwd systeem invoeren waarmee reizigers al voor hun vertrek het visum moesten aanvragen. Tot grote verbazing van veel reisorganisaties konden de kosten van het visum alleen met een creditcard betaald worden. Hier komt nu verandering in, aldus de Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Overgangsperiode

Er komt een overgangsperiode zodat reizigers tijdens de komende vakantieperiode nog op de ouderwetse manier hun visum kunnen verkrijgen.

Daarnaast kan het elektronische visum vanaf april ook in het Nederlands worden aangevraagd. Ook de kosten die betaald moeten worden, kan straks met de pinpas worden voldaan. Daarnaast komen op Turkse vliegvelden computers te staan waarmee toeristen die vergeten zijn om het visum te kopen, dat alsnog ter plekke kunnen kopen.

© Demet TV