Albert Heijn zegt sorry tegen zoenende meisjes

Twee meisjes die elkaar op Valentijnsdag een zoen gaven bij een filiaal van Albert Heijn in Utrecht krijgen excuses van de supermarktketen. Ze kregen na hun zoen van een beveiliger te horen dat ze dat niet mochten doen, omdat het voor klanten aanstootgevend zou kunnen zijn. Een woordvoerder laat maandag weten het incident ‘heel vervelend’ te vinden.

“Wij staan niet achter de opmerking van die beveiliger. Mensen moeten elkaar in onze supermarkten gewoon een zoen kunnen geven, ongeacht hun geaardheid. En al helemaal op een dag als Valentijn”, aldus de zegsvrouw.

Volgens de woordvoerder is het bij een opmerking gebleven. De meisjes zijn niet de supermarkt uit gezet. Ze waren wel erg geschrokken. “En terecht”, zegt de woordvoerder. Ze vertelt dat de supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg in contact probeert te komen met het stel om excuses te maken en een bloemetje aan te bieden. “Dat lijkt me een leuke geste”, concludeert de zegsvrouw.