Moeder krijgt alleen tbs voor doden zoontje (7)

De 42-jarige Esther van der S., die vorig jaar haar 7-jarige zoontje Swen doodde, gaat hiervoor niet de cel in. De rechtbank in Breda legde de vrouw maandag alleen tbs met voorwaarden op. Volgens de rechter was Van der S. op het moment dat zij haar zoontje doodde volledig ontoerekeningsvatbaar.

De vrouw lijdt aan een paranoïde stoornis en had daardoor het idee dat een grote groep mensen haar en haar kind iets wilde aandoen. In april 2013 leidde dit tot het doorsnijden van de keel en de polsen van haar zoontje.

Het incident vond plaats in een opvanghuis voor slachtoffers van huiselijk geweld in Roosendaal waar Van der S. verbleef. Nadat ze haar kind van het leven had beroofd, probeerde ze de hand aan zichzelf te slaan. Dat mislukte, ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie.