PvdE weerlegt beschuldigingen oud-fractiemedewerker

Oud-fractiemedewerker Muhammet Yilmaz is een ‘lastercampagne’ tegen de islamitische Partij van de Eenheid begonnen. Dat zegt lijsttrekker Khoulani tegen Demet TV.

Demet TV kwam gisteren met het verhaal van Muhammet Yilmaz die beweert dat Khoulani heeft gefraudeerd om hem te kunnen ontslaan als werknemer en om hem uit het partijbestuur te kunnen zetten. Ook zou Yilmaz indirect bedreigd zijn door Khoulani. Uit documenten in het bezit van Demet TV bleek dat Muhammet Yilmaz daar aangifte van heeft gedaan bij de politie.

Aanvankelijk weigerde lijsttrekker Khoulani een reactie te geven op de beschuldigingen van Yilmaz. Echter vandaag zegt Khoulani voor de camera van Demet TV dat zijn oud-fractiemedewerker ‘op gegronde redenen’ is ontslagen en vervolgens uit de partij is gezet.

Volgens Khoulani is Muhammet Yilmaz ontslagen omdat hij ‘niet verscheen’ op het werk. Uit documenten die Khoulani aan Demet TV toont blijkt dat het UWV daarover heeft geoordeeld: ‘Wij verlenen u hierbij toestemming om de arbeidsverhouding met werknemer op te zeggen’ staat te lezen in de beslissing van het UWV om Yilmaz te ontslaan. Verder is het UWV van mening dat de Partij van de Eenheid ‘voldoende aannemelijk heeft gemaakt’ dat Yilmaz verwijtbaar heeft gehandeld. Tegen Demet TV zegt Khoulani dat Muhammet Yilmaz ‘in zijn privéleven bepaalde zaken heeft uitgehaald die door de Turkse achterban niet werden getolereerd.’

Volgens Khoulani is Muhammet Yilmaz na ontslagen te zijn als fractiemedewerker ook uit het partijbestuur is gezet. In tegenstelling tot wat Yilmaz beweert, zegt Khoulani dat niet hijzelf, maar het bestuur van de Partij van de Eenheid, dat heeft gedaan. Dit is gebeurd omdat Yilmaz na zijn ontslag ‘de partij zwart begon te maken’, aldus Khoulani.

Uit de uitzending van Demet TV bleek verder dat Yilmaz op 5 februari aangifte tegen Khoulani heeft gedaan wegens ‘bedreiging, intimidatie en diefstal’. Yilmaz zegt dat hij indirect bedreigd is door de lijsttrekker. Volgens Khoulani ligt het anders: ‘Wij zijn diegene die bedreigd zijn en wij zijn niet diegene die hem bedreigd hebben.’ Omdat Yilmaz in de ontslagprocedure niet zijn gelijk kreeg van de kantonrechter, zou hij volgens Khoulani ‘zijn jaarsalaris’ van 35 duizend euro op een andere manier opgeëist hebben. Namelijk door iemand in te schakelen die het geld wellicht met geweld zou vorderen.

Verder krijgt Demet TV vandaag een geluidsfragment in handen waarin Muhammet Yilmaz te horen zou zijn die een ‘campagne’ over de Partij van de Eenheid wil voeren. ‘Ik ben alles kwijtgeraakt. Ik krijg geen uitkering’ omdat ‘de zaak nog loopt bij Khoulani’ is te horen in het geluidsfragment dat waarschijnlijk gevoerd is tussen Yilmaz en een Demet TV onbekende persoon.

© Demet TV

 Lees ook: “Islamitische partij PvdE fraudeert”