NS: grote overlast tijdens ochtendspits

Reizigers in een deel van de Randstad ondervinden donderdagochtend grote overlast van de reparatie van vier wissels bij Rotterdam en Den Haag. Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. “Onze dienstregeling is redelijk punctueel opgestart, maar er reden minder treinen en de treinen waren korter.”

Daardoor is de hinder ‘behoorlijk’, aldus de zegsman. Er was tijdens de spits grote drukte op de stations en in de treinen. “Maar naar omstandigheden gaat het redelijk. Donderdagochtend is normaal een van de drukste spitsen van de week, maar door vakantie in de Randstad lijkt dat nu mee te vallen.”

Reizigers ervaren vooral overlast op de trajecten Den Haag en Utrecht, Rotterdam en Utrecht en Den Haag en Rotterdam. Sinds woensdagavond 18.00 uur kwam het treinverkeer tussen die steden nagenoeg stil te liggen omdat Prorail had besloten om vier wissels buiten dienst te stellen wegens spoedreparaties.

De NS verwacht dat Prorail zeker tot in de nacht van donderdag op vrijdag bezig zal zijn met de herstelwerkzaamheden. Op de website van de spoorwegen is te lezen dat de verstoring rond 02.00 uur verholpen zal zijn. Reizigers worden tot die tijd gevraagd rekening te houden met een extra reistijd tot een halfuur.