Blauwe envelop verdwijnt

De blauwe envelop van de Belastingdienst wordt binnen enkele jaren gedigitaliseerd. Op de site van de Belastingdienst wordt een digitale postbus geopend waar burgers en bedrijven hun correspondentie met de Belastingdienst binnenkort digitaal kunnen ophalen, meldt het ministerie van Financiën.

Met het verminderen van de brievenstroom wil staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) 95 miljoen euro besparen. “De blauwe brief wordt verleden tijd, online wordt de norm”, stelt Weekers.

Jaarlijks worden 160 miljoen blauwe enveloppen verstuurd. Het gaat onder meer om uitnodigingen om aangifte te doen, voorlopige aanslagen, definitieve aanslagen en brieven over wijzigingen. “Wij zijn verplicht na iedere wijziging in iemands gegevens een bevestiging te sturen”, legt een woordvoerder uit. “We gaan bekijken wat kan worden geschrapt.”

06 februari 2012, 08:38
©novum