OM vraagt overlevering crimineel duo uit Duitsland

Het verzoek aan Duitsland om het duo Antonio Marcos van der P. en Enise B. over te leveren aan Nederland, is vrijdag de deur uitgegaan. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Groningen. Het OM werkte de afgelopen dagen aan het verzoek dat ervoor moet zorgen dat de twee in Nederland worden berecht.

Wanneer justitie antwoord krijgt uit Duitsland, is lastig te zeggen. “Als de verdachten meewerken, kunnen ze heel snel in Nederland vastgezet worden”, zegt een woordvoerder. “Werken ze niet mee, dan kan het langer duren.”

Het duo werd woensdagmiddag opgepakt in het Duitse Schwerte en zit vast op verdenking van verschillende misdrijven. Donderdag besloot de Duitse rechter-commissaris dat het tweetal vast blijft zitten totdat het Nederlandse verzoek binnen is.

2014-02-28 14:18