Categories Nieuws Artikelen

Veel belangstelling voor Den Haag Helpt Beurs

Ruim vierduizend bezoekers kwamen zaterdag 1 maart naar de Den Haag Helpt Beurs in het atrium van het stadhuis. Bezoekers konden zich daar laten informeren over regelingen van de gemeente voor mensen met een laag inkomen.

Wethouder Rabin Baldewsingh opende de beurs. Hij werd daarbij geïnterviewd door een groepje kinderen dat graag wilde weten hoe hij zelf met geld omgaat. De kinderen deden mee aan een workshop van de stichting Leergeld, die hulp biedt aan kinderen uit gezinnen met weinig geld.
 
Vervolgens reikte de wethouder het eerste exemplaar uit van de Geldkrant, een gezamenlijke uitgave van de gemeente Den Haag en het Nibud met tips over het omgaan met geld. De wethouder reikte het eerste exemplaar uit aan een bijzondere deelnemer van de beurs, de heer Steixner. Hij heeft op dit moment een uitkering maar wil graag in zijn eigen onderhoud gaan voorzien door het geven van percussieworkshops met de cajon. De heer Steixner gaf ter plaatse een demonstratie.
 
Het was de derde keer dat de gemeente een Den Haag Helpt Beurs organiseerde. De eerste keer was in 2008 en werd net als dit jaar in het atrium van het stadhuis gehouden. Twee jaar later trok de beurs een aantal weken lang  als een karavaan door de stadswijken waardoor veel Hagenaars bereikt werden. Dit jaar was de beurs weer terug in het atrium, waar naast de gemeente diverse andere organisaties vertegenwoordigd waren. Denk aan de Burenhulpcentrale waar buren elkaar gratis helpen met kleine klusjes in huis. Of Resto VanHarte, waar iedere Hagenaar voor een klein bedrag een gezonde maaltijd en een gezellige middag of avond  kan krijgen.
 
Den Haag telt ongeveer 55.000 huishoudens met een inkomen dat lager ligt dan 130 procent van het sociaal minimum. De gemeente kan veel doen voor mensen met een laag inkomen, bijvoorbeeld via een tegemoetkoming in de schoolkosten van  de kinderen of  een voordelige ziektekostenverzekering.

Foto: Valerie Kuypers