Ruzie tussen Haagse islamitische partijen

De Haagse Islam Democraten doen aangifte wegens vernieling van hun raamstickers aan het Stationsplein in Den Haag. Op zondag 9 maart zijn grote raamstickers van de Islam Democraten op de ramen van het oude belastingdienstkantoor vernield. De Islam Democraten verdenken de Partij van de Eenheid van het vernielen van hun posters. Beide islamitische partijen strijden om de gunst van de kiezer in Den Haag.

Opvallend genoeg is op de zelfde locatie raadslid Khoulani van de Partij van de Eenheid opgepakt door de politie. Naar eigen zeggen is hij opgepakt omdat hij verkiezingsposters aan het plakken was, maar de Islam Democraten denken daar anders over. Zij vermoeden dat Khoulani is opgepakt omdat hij de verkiezingsposters van de Islam Democraten heeft vernield.
‘De Partij van de Eenheid probeert ons overal zwart te maken. Van veel ondernemers horen wij dat zij de ondernemers vragen om onze posters te verwijderen’ aldus Hasan Kucuk tegen Demet TV.

Lijsttrekker Khoulani van de Partij van de Eenheid laat tegenover Demet TV weten dat zij niks te maken hebben met de vernieling van de posters van hun politieke concurrent. ‘Hun posters waren al kapot. Ze waren tot de helft gescheurd toen wij daar arriveerden,’ aldus Khoulani.

De Islam Democraten hebben inmiddels schriftelijke vragen aan de burgemeester gesteld. Ze willen weten of er een verband is tussen de arrestatie van de leden van de Partij van de Eenheid en het vernielen van de stickers van hun partij. Verder hoopt de partij ‘dat de politie Haaglanden de zaak hoog opneemt en overgaat tot vervolging van de daders’. Volgens de Islam Democraten hangen er genoeg camera’s op het stationsplein die kunnen dienen als bewijsmateriaal.

Demet TV