Docent weg na ‘grensoverschrijdende’ chats

Een docent van een vmbo-school in Houten is geschorst omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ‘grensoverschrijdend gedrag’. De leraar had buiten schooltijd contact met leerlingen op social media over onderwerpen waar niet met leerlingen over mag worden gecommuniceerd, meldt Houtens, zoals de school heet.

Voor zover bekend is geen sprake geweest van ongewenst fysiek contact tussen personeelslid en leerling, stelt de school in een verklaring. De docent moet op zoek naar een andere werkkring. In het belang van de betrokkenen wil de school verder geen informatie geven.

Deze week besteden docenten in de les aandacht aan het omgaan met social media en komt de schoolleiding met een leerlingenprotocol over de omgang met Facebook, Whatsapp, Twitter en andere vormen van communicatie via social media.

 2014-03-11 12:46