Drugsdealer met schuld van drie ton opgepakt

Een 44-jarige man die nog ruim 295 duizend euro moet betalen aan de Nederlandse staat is dinsdagmiddag aangehouden aan de grensovergang bij Hazeldonk. Het gaat om crimineel geld dat hij heeft verdiend met drugshandel, meldt het Openbaar Ministerie

De man heeft een celstraf uitgezeten voor grootschalige hasjhandel. Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde in 2004 dat hij de winst die hij met zijn drugsactiviteiten heeft gemaakt moet afstaan.

Het politieteam strafvonnissen uitvoert hield de hasjhandelaar aan toen hij Nederland binnenkwam. Hij was kort daarvoor geland op de luchthaven van Brussel. De marechaussee zette zijn auto aan de kant toen hij Nederland binnenreed.

De dealer moet nu maximaal 540 dagen zogeheten lijfsdwang uitzitten, omdat hij nog altijd een kleine drie ton moet betalen. Deze straf is geen vervanging voor de ontnemingsmaatregel.

2014-03-12 15:33