Huurder vaker huis uitgezet

Woningcorporaties hebben vorig jaar meer mensen hun huis uitgezet. In totaal ging het om bijna zevenduizend huisuitzettingen, zo’n acht procent meer dan in 2012. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van de koepel van woningcorporaties Aedes.

In de meeste gevallen was huurachterstand de belangrijkste reden voor uitzetting. In bijna negen op de tien huisuitzettingen had de huurder niet op tijd betaald. Andere redenen zijn onder meer wietteelt, woonfraude en overlast.

De grootste groep mensen die hun huis uit moet bestaat uit alleenstaanden tussen de 30 en 60 jaar, gevolgd door alleenstaande jongeren tussen 18 en 30 jaar.

De corporaties noemen vooral de economische crisis als oorzaak van de stijging. De totale betalingsachterstand bij woningcorporaties is ruim 250 miljoen euro.

2014-03-13 08:34