Snelwegen uur eerder dicht dan gepland voor NSS

De snelwegen die dinsdagmiddag dichtgaan vanwege de nucleaire top in Den Haag worden een uur eerder gesloten dan gepland. De wegen gaan al om 12.00 uur dicht en niet zoals aangekondigd om 13.00 uur. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Het gaat om wegen in de buurt van Schiphol en op het traject tussen de luchthaven en Den Haag. De A5, A44, N44 en delen van de A4 worden volgens een woordvoerder eerder afgesloten omdat ‘het afsluiten van de wegen maandag langer duurde dan gepland’. “Daarom nemen we daar nu extra de tijd voor. Dat kan ook, want de ochtendspits was rustig.”

De wegen worden afgesloten zodat regeringsleiders na afloop van de top zonder oponthoud Schiphol kunnen bereiken. De afsluitingen duren tot woensdagochtend 05.00 uur. Dan gaat ook de N14, die in Den Haag de N44 en de A4 verbindt, weer open.

De afsluitingen van de wegen hebben tot nu toe niet tot veel oponthoud geleid. Zowel maandag- als dinsdagochtend stonden er nauwelijks files. Rijkswaterstaat had weggebruikers dan ook opgeroepen om maandag en dinsdag thuis te werken, buiten de spits te reizen of om de trein te nemen.

Voor dinsdagmiddag- en avond wordt echter wel een drukke spits verwacht, mede omdat alle regeringsleiders dan in een vrij kort tijdsbestek uit Den Haag vertrekken. “Daar komt bij dat er ’s avonds veel verkeer uit de regio Amsterdam komt en naar Den Haag moet”, liet een woordvoerder maandag al weten.

2014-03-25 11:20