Nijmegenaren doen massaal aangifte tegen Wilders

Zeker 250 mensen zijn dinsdagochtend met de burgemeester en wethouders van Nijmegen mee naar het politiebureau gelopen om aangifte te doen tegen PVV-leider Geert Wilders. “Ze komen nu met z’n allen het politiebureau binnenlopen”, zei een woordvoerder van de gemeente even na 11.30 uur.

Burgemeester Hubert Bruls (CDA) en de wethouders van GroenLinks, PvdA en D66 kondigden zaterdag aan aangifte te doen en riepen iedereen op mee te lopen. “We doen dit bewust op deze manier om namens de Nijmeegse samenleving een signaal af te geven dat hier grenzen ver zijn overschreden”, lichtte Bruls toe.

Wilders vroeg zijn toehoorders in Den Haag woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen of zij meer of minder Marokkanen in Nederland willen. Hierop werd ‘minder, minder’ gescandeerd, waarop Wilders toezegde dat hij dit gaat regelen.

2014-03-25 12:08