Man met meerdere vuurwapens gepakt in Den Haag

Een man met meerdere vuurwapens in zijn bagage is dinsdagochtend door de politie aangehouden op station Den Haag Centraal. De man gedroeg zich verdacht. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Politieagenten, die vanwege de nucleaire top in groten getale aanwezig zijn op het station, hielden hem vervolgens staande. In zijn bagage werden de wapens aangetroffen. Hij is gearresteerd en meegenomen naar het bureau.

Een woordvoerder van het OM meldt dat er ‘geen relatie’ is tussen de aanhouding en de top die plaatsvindt in het World Forum. Ook is geen groot alarm afgegeven toen de man werd gearresteerd.

De Telegraaf meldde eerder dat de aanhouding de reden was dat de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdagochtend later bij het congrescentrum aankwamen, maar dat is dus niet het geval.

Uit een document dat is gepubliceerd door de Amerikaanse ambassade in Den Haag blijkt echter dat het bezoek van Obama aan de residentie van de Amerikaanse ambassadeur gepland was wegens een gesprek met de Kazachse president Noersoeltan Nazarbajev.

Een verslaggever van Novum meldt dat de politie op Den Haag Centraal verder heel de ochtend waakzaam was. “Veel mensen die grote tassen met bijvoorbeeld een gitaar bij zich hadden, werd door agenten gevraagd de inhoud te tonen.”

2014-03-25 12:13