Categories Nieuws Artikelen

Vijfhonderd aangiftes tegen Wilders in Nijmegen

Ruim vijfhonderd mensen hebben dinsdag in Nijmegen aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders. Dat zegt een woordvoerder van de politie na een actie van het college van burgemeester en wethouders in de stad. Die riep iedereen op om gezamenlijk naar het politiebureau te gaan.

De aangiftes worden gebundeld en gezamenlijk naar het Openbaar Ministerie in Den Haag gestuurd, aldus de woordvoerder.

Hoeveel aangiftes er inmiddels binnen zijn bij justitie, wil een woordvoerder niet zeggen. Pas als ‘alle’ aangiftes binnen zijn, komt het OM met cijfers. Donderdag stond de teller op ruim honderd, vrijdag liet justitie weten dat er nog altijd veel aangiftes binnenstroomden. Naar schatting loopt het aantal inmiddels op tot boven de duizend.

De aangiften volgen op de vraag die Wilders stelde aan zijn achterban tijdens de bijeenkomst van zijn partij op de avond van de verkiezingsuitslagen in Den Haag. Hij vroeg of zij meer of minder Marokkanen in Nederland willen waarop de toehoorders luidkeels ‘minder, minder’ scandeerden. Eerder zei Wilders zelf al ‘minder Marokkanen’ te willen.

2014-03-25 17:15