Moskeegangers Rotterdam doen aangifte tegen Wilders

Ruim driehonderd moskeegangers in Rotterdam zijn van plan vrijdagmiddag aangifte te doen tegen de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders. Op een Facebook-pagina geeft de groep aan dat de gang naar het politiebureau geen demonstratie of mars is en dat zij de mogelijkheid bieden om gezamenlijk aangifte te doen.

De groept vertrekt om 13.30 uur na het vrijdagmiddaggebed vanaf de An-Nasr-moskee naar het politiebureau aan het Marconiplein. Wie wil, kan zich aansluiten bij de groep en zo aangifte tegen Wilders doen. “Wij houden van Rotterdam en van de vrede waarin meer dan honderd verschillende nationaliteiten samenleven”, staat op de pagina te lezen.

In Nijmegen deden dinsdag ruim vijfhonderd mensen aangifte tegen Wilders onder aanvoering van burgemeester Hubert Bruls (CDA). Een Facebook-pagina die mensen oproept om aangifte te doen, is inmiddels bijna honderdduizend keer geliket.

Wilders vroeg zijn publiek tijdens de gemeenteraadsverkiezingen of zij meer of minder Marokkanen in Nederland willen. Toen het verzoek kwam om minder Marokkanen, zei Wilders dit te gaan regelen. Dat schoot veel mensen in het verkeerde keelgat.