Turk om het leven bij schietpartij in snackbar

 

Bij een schietpartij in een snackbar in Eindhoven zijn dinsdagavond een dode en een gewonde gevallen. Iemand kwam rond 22.00 uur de zaak aan de Minckelersstraat binnen en loste enkele schoten, meldt de politie.

Op dat moment waren enkele mensen in de zaak aanwezig. Een van hen, een 39-jarige man uit Eindhoven, werd dodelijk getroffen. Een ander raakte gewond aan een hand. Het is volgens de politie nog niet duidelijk waardoor die verwonding is ontstaan.

Na de schietpartij verliet de schutter de zaak. Getuigen zeggen volgens Omroep Brabant dat de schietpartij plaatsvond na een overval en spreken van een man met een bivakmuts. Het slachtoffer is de Turkse eigenaar van de zaak, zegt een medewerker tegen de regionale omroep. De vader van twee dochters zou de zaak zo’n zes jaar geleden hebben opgericht.

De politie wil dat bevestigen noch ontkennen. Ook wil een woordvoerder zolang het onderzoek nog loopt niets kwijt over de mogelijke identiteit van de dader.