‘Tweede overvaller Deurne niet illegaal’

De 29-jarige Marokkaan die vrijdagavond werd doodgeschoten bij de overval op een juwelier in Deurne was niet illegaal in Nederland. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad donderdag. De man had een Italiaanse verblijfsvergunning en woonde in Turijn. Hij was in Nederland op vakantie bij een vriend, stelt de krant.

Woensdag maakte het Openbaar Ministerie de identiteit van de man bekend. Zijn lichaam wordt volgens voormalig Eindhovens raadslid Mohamed Bouassria donderdag vrijgegeven en voor de begrafenis vervoerd naar Marokko.

Zijn 20-jarige medepleger stond volgens de krant al sinds mei 2013 onder toezicht van de reclassering en zat in een begeleid wonen project. De juwelier in Deurne werd vrijdag door twee mannen overvallen. Na een worsteling werden de daders doodgeschoten, vermoedelijk door de juweliersvrouw.

2014-04–03