PVV’ers doen aangifte tegen PvdA-top

PVV-lijstrekker voor de Europese verkiezingen Marcel de Graaff doet vrijdag aangifte tegen PvdA-leider Diederik Samsom en partijvoorzitter Hans Spekman wegens discriminerende uitspraken over Marokkanen. Dat meldt een woordvoerder van de PVV. Ook Kamerlid Fleur Agema doet vrijdag aangifte, maakte zij eerder bekend.

De twee PVV’ers steunen hiermee de oproep van hun voorman Geert Wilders, die stelt dat Samsom en Spekman in twee verschillende interviews denigrerend spraken over Marokkaanse probleemjongeren. Of er snel meer PVV’ers aangifte doen, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

“Net aangifte gedaan tegen Samsom en Spekman. Super makkelijk met standaard formulier”, twitterde De Graaff. Volgens hem liggen er voorgedrukte aangiftes op alle politiebureaus.

Het initiatief is een reactie op de duizenden aangiften die tegen Wilders zijn gedaan vanwege zijn gewraakte ‘minder Marokkanen’-uitspraken. De PVV-leider wijst erop dat Samsom in 2011 tegen NRC Handelsblad zei: “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen.” Spekman stelde in 2008 tegenover Vrij Nederland dat Marokkanen moeten worden vernederd. “Je moet ervoor zorgen dat ze de sulletjes worden van hun eigen wijk.”

PVV’er Agema noemt het absurd dat er zo’n vijfduizend aangiften zijn binnengekomen tegen Wilders. De oproep om ’tegenaangifte’ te doen is er dan ook een van ‘oog om oog, tand om tand’.

2014-04-04