Agent schiet bij aanhouding inbrekers in Rotterdam

Bij de aanhouding van inbrekers in Rotterdam zijn zaterdag drie waarschuwingsschoten gelost door agenten. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Drie inbrekers werden ingerekend en naar een vierde wordt nog gezocht.

Buurtbewoners sloegen even voor het invallen van de avond alarm. De politie vond in de tuin van een woning aan de Kortedreef een inbreker die gewond was aan een hand. Vermoedelijk had hij zich verwond bij het inslaan van een ruit. Hij was nog niet binnen geweest.

Dat gold ook voor de drie andere inbrekers die zonder buit op de vlucht waren geslagen. Twee van hen werden bij een zoektocht in de buurt gevonden. Ze gaven zich pas over toen de politie de waarschuwingsschoten loste. De andere verdachte is spoorloos. De politie is onder meer via Burgernet naar hem op zoek.

2014-04-05