Turkse snackbarhouder gericht doodgeschoten

De Turkse snackbarhouder die dinsdagavond werd doodgeschoten in zijn eigen zaak in Eindhoven is waarschijnlijk het slachtoffer geworden van een gerichte liquidatie. Volgens de politie is de dader niet toevallig binnengelopen en is hij doelgericht naar cafetaria Snack Point gegaan.

Of het echt om een liquidatie of aanslag gaat, moet nog uit onderzoek blijken. “Het is nog te vroeg om daar echt iets over te zeggen. Maar het is wel duidelijk dat het slachtoffer het doelwit van de dader was. Wat de verdere achtergronden zijn, moet nog worden uitgezocht”, aldus een woordvoerder.

De schutter is nog altijd spoorloos. Hij stapte dinsdag de snackbar aan de Minckelersstraat binnen en loste enkele schoten. De politie heeft zo’n 25 mensen op de zaak gezet.

Het lichaam van de man is vrijdag vrijgegeven aan de nabestaanden.

2014-04-04