Tilburgse tiener opgepakt voor mishandelen lerares

Een jongen van 13 uit Tilburg is vrijdag aangehouden voor het mishandelen van zijn lerares. De leerling zou de 30-jarige vrouw hebben gestompt en haar tegen haar benen en maag hebben getrapt. De lerares heeft aangifte gedaan, laat de politie vrijdag weten.

De mishandeling vond woensdagochtend plaats, nadat de lerares de jongen op de gang had gezet omdat hij een pakje drinken door de klas had gegooid. Zonder toestemming kwam hij na een paar minuten weer terug in de klas.

De scholier liep op een medeleerling af. Omdat de lerares dacht dat hij zijn klasgenoot wat aan wilde doen, ging ze tussen de twee jongens in staan. Daarop kreeg ze klappen.

Een begeleider die vanwege het tumult de klas in was gekomen bracht het agressieve kind naar buiten. Vrijdagochtend werd de jonge Brabander thuis aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2014-04-11