Haagse politie rolt inbrekersbende op

De Haagse politie heeft de afgelopen maanden in de wijk Kortenbos tien verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een reeks inbraken. De verdachten tussen de 19 en 26 jaar waren volgens de politie in het hele land actief.

Het onderzoek naar de groep loopt sinds vorig najaar. De politie kreeg toen aanwijzingen dat jongeren uit de wijk samen woning- en bedrijfsinbraken pleegden. Ze huurden een auto op naam van anderen en zochten woningen in het hele land uit. De politie vermoedt dat ze in enkele gevallen een papiertje tussen de voordeur van een woning plaatsten om later na te gaan of de bewoners al thuis waren gekomen of niet.

De laatste twee Hagenaars werden dinsdag aangehouden. De twee van 22 en 26 jaar hebben volgens de politie in korte tijd voor tienduizenden euro’s aan sieraden ingeleverd bij juweliers en worden daarom verdacht van witwassen. Het wordt echter lastig de sieraden in verband te brengen met inbraken. De juweliers hadden vaak niet bijgehouden van wie ze de sieraden hebben gekocht en vaak waren de sieraden al doorverkocht.

De wijk Kortenbos, waar de verdachten vandaan komen, kampt volgens de politie met criminele jongeren. Relatief weinig mensen in de wijk zouden bereid zijn hierover aan de bel te trekken bij de politie, wat erop kan wijzen dat zij zich geïntimideerd voelen.