Categories Nieuws Artikelen

SP-Kamerlid Jansen verlaat Tweede Kamer

SP-Kamerlid Paulus Jansen verlaat de Tweede Kamer. In zijn woonplaats Utrecht gaat hij aan de slag als wethouder. Dat heeft Jansen bekendgemaakt op zijn website.

De afgelopen weken was hij zelf betrokken bij de college-onderhandelingen in zijn woonplaats Utrecht. “Die klus is gistermiddag afgerond”, schrijft de SP’er. “D66, GroenLinks, VVD en SP gaan samen het college vormen.”

De SP’er zegt zich te verheugen op zijn nieuwe klus, maar is tegelijkertijd weemoedig over zijn afscheid van de Tweede Kamer. Daar voerde hij de afgelopen zeven jaar onder meer het woord op de portefeuilles wonen en energie.

In de Tweede Kamer wordt Jansen opgevolgd door Tjitske Siderius, fractievoorzitter van de SP in Zwolle. Siderius zit momenteel al in de Kamer als vervangster van Renske Leijten, die met zwangerschapsverlof is.

Jansen begint 8 mei aan zijn nieuwe klus. Eerder was hij al gemeenteraadslid in Utrecht. Ook had hij zitting in de Provinciale Staten van Utrecht.

 2014-04-25