Dekker behandelt klachten examenkandidaten

Eindexamenkandidaten die met een klacht naar de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) bellen, lopen woensdag de kans staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) aan de lijn te krijgen. Dekker bezoekt op de derde dag van de examens de klachtenlijn en behandelt daarbij een aantal telefonische klachten van eindexamenkandidaten.

 Dekker zal vooral klachten moeten behandelen van havisten die woensdag wiskunde op het programma hebben staan. Vwo’ers hebben ’s ochtends kunst en krijgen ’s middags biologie voor de kiezen. De meeste vmbo’ers trappen woensdag hun eindexamenperiode af met Nederlands.

 Maandag begonnen de eerste van ruim 198 duizend middelbare scholieren aan hun eindexamen. Tot en met dinsdagavond waren al zo’n twintigduizend klachten binnengekomen. Vooralsnog zijn over het vwo-examen Nederlands met bijna achtduizend klachten de meeste bezwaren binnengekomen.

 2014-05-14