Turkse gemeenschap start inzamelingsactie voor Soma

Binnen de Turkse gemeenschap in Nederland zijn verschillende inzamelingsacties gestart om de nabestaanden van de mijnramp in Soma te helpen. Een van deze acties is gestart door de Turks-Nederlandse ondernemersvereniging Hogiaf. ‘Wij mogen de nabestaanden in deze moeilijke tijden niet alleen laten’, staat te lezen op flyers van Hogiaf.

Daarnaast zijn nog enkele kleine lokale initiatieven gerealiseerd om geld in te zamelen.

Het Turkse gemeenteraadslid Zeki Baran vindt het verstandig dat de acties goed worden afgestemd op de behoefte van de slachtoffers van Soma. ‘Er moet eerst goed onderzocht worden waar op dit moment behoefte aan is. Anders hebben acties helaas weinig zin’, laat Baran aan Demet TV weten.

In de Turkse Soma zijn tijdens een mijnramp driehonderd mensen omgekomen.

Demet TV