Drukste ochtendspits van het jaar door ongelukken

De ochtendspits van dinsdag was de drukste tot nu toe dit jaar door onder meer een dodelijk ongeluk op de A2 bij Breukelen. In totaal stond het over ruim driehonderd kilometer vast op de snelwegen, laat de Verkeersinformatiedienst weten.

De A2 van Amsterdam in de richting van Utrecht was uren dicht tussen Breukelen en Maarssen. Een automobilist was daar rond 04.30 uur op een vrachtwagen gebotst, uit het voertuig geslingerd en vervolgens aangereden door een andere auto.

Rond 08.00 uur werd de weg vrijgegeven, maar toen stonden er al kilometerslange files. Ook op omleidingsroutes op de A1 en de A27 liep het vast.

Op de A50 liepen weggebruikers vertraging op door een ongeluk tussen tussen Renkum en knooppunt Grijsoord. Daar was de weg rond 08.30 uur weer helemaal vrij. Er stond toen wel een file van twaalf kilometer vanaf het knooppunt Ewijk.

Het oude record was van 17 april. Toen stond er 299 kilometer file. De drukte was toen onder meer te wijten aan vakantieverkeer vanwege het paasweekeinde.

2014-05-20