Zware avondspits rond Rotterdam na tunnelbrand

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een ‘zware avondspits’ rond Rotterdam vanwege de afgesloten Heinenoordtunnel. Op de omleidingsroutes is het erg druk. Woensdagmiddag woedde in een van de tunnelbuizen korte tijd brand, waarbij twee mensen gewond raakten.

Beide tunnelbuizen blijven tot nader afgesloten voor al het verkeer, meldt de brandweer. De brand was in de buis richting Bergen op Zoom. De tunnel blijft waarschijnlijk in zuidelijke richting tot morgenochtend dicht, meldt de verkeersdienst VID. Voor de avondspits betekent dat veel overlast voor de regio Rotterdam. Doorgaand verkeer van noord naar zuid en omgekeerd kan Rotterdam beter mijden.

Rond 15.45 uur stond op de A16 van Rotterdam naar Breda tussen het knooppunt Ridderkerk-Noord en ‘s-Gravendeel al ruim elf kilometer file. Ook de N217 van Spijkenisse naar Dordrecht loopt vast. Tussen de aansluiting met de A29 en de weg naar Dordrecht werd rond 15.30 uur een vertraging gemeten van bijna veertig minuten.

De naastgelegen fietstunnel is wel vrij voor het fietsverkeer. Om de doorstroming van het autoverkeer te verbeteren is de Kiltunnel tussen ‘s-Gravendeel en Dordrecht tolvrij.

2014-05-21