Categories Nieuws Artikelen

Boze organisator: “Cultifest eerste dag wel succes”

Organisator Zekeriya Arslan van het Cultifest zegt juist “blij” te zijn met de opkomst op het Cultifest. In tegendeel tot geluiden die onze omroep bereiken, hebben volgens Arslan op de eerste dag van het festival zo’n 7 duizend mensen het festival bezocht.

“Wij zijn al maanden geleden begonnen met onze voorbereidingen en zijn dan ook zeer teleurgesteld over de berichtgeving dat het Cultifest slecht bezocht zou zijn”, aldus Zekeriya Arslan.

Volgens Arslan zijn er tot nu toe 15 duizend toegangskaarten “verkocht” of aan standhouders “uitgedeeld” en “met dat aantal zijn we erg blij”, laat hij aan Demet TV weten.

Het Cultifest dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, is vorig jaar door zo’n 20 duizend mensen bezocht. “Ons doel is om dit aantal te verdubbelen”, aldus Arslan.

Volgens Arslan is de informatie dat op de eerste dag 3 duizend mensen het festival bezocht zouden hebben onjuist: “Iedereen op het Cultifest is blij met de opkomst. Er zijn op de eerste dag voor een handtekeningenactie ongeveer 3 duizend handtekeningen verzameld. Dat op de eerste dag in totaal 3 duizend mensen het festival bezocht hebben kan dus niet juist zijn,” laat Arslan weten.

Dit jaar worden in Nederland drie “Cultifest-achtige” festivals georganiseerd. Alle drie richten zich voornamelijk op de Turkse gemeenschap en er is een felle concurrentiestrijd gaande tussen deze festivals.

© Demet TV

Lees ook: Cultifest slecht bezocht op eerste dag