Categories Nieuws Artikelen

Cabaretier: geen problemen met afschieten Wilders

De Nederlandse cabaretier Philip Simon heeft op de Duitse televisie laten weten dat hij er geen problemen mee zou hebben als PVV-leider Geert Wilders werd afgeschoten. Ook vergeleek Simon, die al lange tijd in Duitsland woont, Wilders met de inmiddels overleden extreemrechtse politicus Jörg Haider.

Simon deed zijn uitspraken tijdens het populaire praatprogramma van Markus Lanz, waar gesproken werd over de Duitse politiek en de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. De presentator vroeg Simon of de veiligheidsdiensten ook naar Nederland keken. “Misschien hebben ze Geert Wilders wel in het vizier”, antwoordde hij daarop.

De cabaretier vervolgde dat de NSA ‘Wilders wat mij betreft wel af mag schieten’, zo stelde hij. Mensen hoeven zich echter geen zorgen te maken, omdat ‘Wilders zijn weg wel zal vinden’, aldus Simon.

2014-05-30