Categories Nieuws Artikelen

Wilders: Syriëgangers beraamden aanslag op mij

Een onbekend aantal naar Nederland teruggekeerde Syriëgangers zou een aanslag hebben beraamd op Geert Wilders. Dat heeft de PVV-leider gehoord van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof, laat Wilders zondag weten. Een woordvoerder van Schoof laat weten het bericht niet te kunnen bevestigen. “Wij doen nooit mededelingen over het dreigingsniveau uit het oogpunt van de veiligheid van Wilders zelf.”

 Schoof zou Wilders recent hebben verteld dat twee van de Syriëgangers zijn opgepakt en nu vastzitten. Het openbaar ministerie ontkent dat arrestaties zijn gedaan in verband met het beramen van een aanslag op Wilders. Mogelijk zijn de twee voor iets anders opgepakt, aldus de PVV-leider.

 Wilders reageert met zijn mededeling op de arrestatie van de 29-jarige Mehdi Nemmouche, de Syriëganger die verdacht wordt van de schietpartij in en bij het Joods Museum in Brussel. Daarbij kwamen vorige week zaterdag drie mensen om te leven. Nemmouche werd vrijdag opgepakt in Marseille.

 2014-06-01