Haagse beveiliger vast in onderzoek naar jeugdbende

In een onderzoek naar een jeugdbende zijn dinsdag vijf verdachten aangehouden, onder wie een 34-jarige beveiliger uit Den Haag. De jongste verdachte is 14 jaar oud, meldt de politie woensdag. De bende wordt verdacht van grootschalige goederendiefstallen en heling.

De beveiliger misbruikte de kennis die hij tijdens zijn werk opdeed voor het werk van de bende, zegt de politiewoordvoerder. Bij een woninginval in de Zoetermeerse wijk Noordhove werd een 21-jarige man aangehouden. De politie ziet hem als een van de kopstukken van de groep. In zijn woning werden soft- en harddrugs gevonden. Elders in de wijk werd een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van drugshandel.

In het centrum viel de politie in twee woningen binnen, waarbij een 26-jarige man werd aangehouden. Een 23-jarige man werd later op zijn werk aangehouden. Bij het doorzoeken van de woningen werden verpakkingen van de nieuwste smartphones gevonden. De beveiliger werd op zijn werk aangehouden. Zij worden allemaal verdacht van diefstal en heling.

In april en mei werden al twee vermoedelijke kopstukken aangehouden. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen.