Noorse vrouwen verstoppen xtc onder kleding

Twee Noorse vrouwen zijn betrapt toen ze via Schiphol met drieduizend xtc-pillen naar Scandinavië probeerden te reizen. Een beveiligingsmedewerkster merkte twee weken geleden bij het fouilleren van de vrouwen een verdikking onder hun kleding, meldt de marechaussee woensdag.

De vrouwen van 20 en 23 jaar gaven volgens de marechaussee toe dat ze xtc vervoerden en zijn aangehouden. De pillen waren verstopt in plastic zakken onder hun kleding en zijn afgepakt. De vrouwen zitten nog in voorarrest. “Vanwege het onderzoek konden we hier niet eerder iets over naar buiten brengen”, zegt een woordvoerder van de marechaussee.

Om dezelfde reden is niet eerder gemeld dat vorige week een 27-jarige verdachte is aangehouden. De man uit Vlaardingen werd kort na zijn aanhouding onwel en braakte bolletjes met hasj uit. Een 23-jarige Rotterdammer die hem naar de luchthaven had gebracht kon ook nog worden aangehouden. De bolletjesslikker hoestte uiteindelijk vijftig bolletjes op. Hij is met een dagvaarding op zak vrijgelaten.