Ophef over Turks protest

In de Tweede Kamer is ophef ontstaan over een Turks demonstratie tegen het Armeense genocidemonument in Almelo. CDA, SP, PVV, ChristenUnie en SGP vinden dat het kabinet in actie moet komen tegen de demonstratie. Volgens sommige Kamerleden is het protest gesteund door de Turkse overheid.

Ook zou de Turkse consul-generaal betrokken zijn geweest bij de voorbereidingen van de demonstratie aldus de Kamerleden. Daarom willen zij dat minister Timmermans van Buitenlandse Zaken dit aankaart bij zijn Turkse collega’s.

Verder willen de Kamerleden dat ook de ministers Ivo Opstelten van Viligheid en Justitie en minister Lodewijk Asscher van Integratie in actie komen. De Kamerleden willen dat de ministers ‘afstand nemen van de aard en de toon van de demonstratie’.

Kijk hier naar een verslag van deze demonstratie.