Categories Nieuws Artikelen

‘Justitie legt beslag op Vestia-miljoenen’

Het Openbaar Ministerie heeft in Zwitserland beslag gelegd op miljoenen euro’s van de fraude verdachte financieel adviseur Arjan G. uit Laren. Dat schrijft De Telegraaf maandag. G. verdiende het geld met de verkoop van speculatieve bankproducten aan woningcorporatie Vestia.

De 44-jarige G. gebruikte de helft van twintig miljoen euro provisiegeld dat hij van banken kreeg om voormalig topmanager Marcel de V. van de corporatie om te kopen. De rest blijkt hij op een Zwitserse bankrekening gezet, aldus de krant.

De vader van G. zou het geld voor zijn zoon in contanten naar Zwitserland hebben gebracht, zo gaat het gerucht volgens De Telegraaf. Via een rechtshulpverzoek probeert justitie het geld nu terug naar Nederland te krijgen.

De topmanager van Vestia ontving van G. ruim negen miljoen euro smeergeld in ruil voor het aanschaffen van de derivaten. Beiden worden hier strafrechtelijk voor vervolgd. Maandag worden ze verhoord door de parlementaire enquêtecommissie die de misstanden bij woningcorporaties onderzoekt.

2014-06-16