Categories Nieuws Artikelen

Hongaren in Den Haag opgepakt voor mensenhandel

Twee Hongaren van 27 en 38 jaar zijn dinsdag in Den Haag aangehouden wegens mensenhandel. Ze hebben vermoedelijk maandenlang een aantal jonge landgenotes uitgebuit en in de prostitutie laten werken in de Haagse Doubletstraat, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Twee Hongaarse vrouwen hebben aangifte van mensenhandel gedaan tegen de twee mannen. Ze moesten naar eigen zeggen een groot deel van hun inkomsten afgeven aan de verdachten. Een van de vrouwen zou bovendien zijn mishandeld.

Vorig jaar bleek al dat in het Haagse prostitutiegebied vrouwen tegen hun wil en tegen zeer lage tarieven in de prostitutie werken. Sommige vrouwen zouden door hun pooiers worden betaald met drugs. Anderen krijgen 25 euro per klant. De hoge werkdruk zou bovendien leiden tot het accepteren van onveilige seks.

Niet alleen pooiers, maar ook raamexploitanten en beheerders profiteren volgens justitie van de uitbuiting van overwegend jonge vrouwen uit Oost-Europa.

15 februari 2012, 09:52
©novum