Categories Nieuws Artikelen

Acht maanden cel geëist voor trap in gezicht peuter

Tegen een 30-jarige man die begin dit jaar in Amersfoort een 3-jarige peuter in het gezicht schopte is dinsdag acht maanden cel geëist. Ook wil het Openbaar Ministerie dat de man een jaar wordt opgenomen in een kliniek en daarna een jaar begeleid moet wonen.

Het jongetje liep 7 januari samen met zijn moeder langs de man, die het kind uit het niets in het gezicht schopte. “Schokkend, zowel voor de moeder als voor het kind”, vindt de officier van justitie. Het kind hield aan het incident blauwe plekken en schrammen over en was erg geschrokken. De officier van justitie ziet in de schop een poging tot zware mishandeling. “Het had ook anders kunnen aflopen en dat het kind er niets aan overhoudt, is niet aan de verdachte te danken, dat is puur geluk.”

De verslaafde verdachte, die leidt aan schizofrenie, is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Op de bewuste dag was de man onder invloed van verdovende middelen en verkeerde hij in een psychose. De man dacht dat hij ruzie had met het kind.

De officier van justitie eiste ook een voorwaardelijke celstraf van acht maanden en een alcohol- en drugsverbod. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

2014-06-24