Categories Nieuws Artikelen

Woonbootactie Maastricht levert 92 kilo wiet op

De politie heeft dinsdag bij de inval in een woonbotengebied in Maastricht 92 kilo wiet met een straatwaarde van meer dan zevenhonderdduizend euro in beslag genomen. Zo’n tachtig kilo werd gevonden in kluizen op een woonboot, die eveneens is ingenomen. Dat meldt de gemeente Maastricht woensdag.

Agenten vielen dinsdag in samenwerking met de gemeente, Rijkswaterstaat en de Belastingdienst het woonbotengebied aan de Boschpoort binnen. Ze vonden vier wietplantages met ruim 2600 planten.

De Belastingdienst legde bij twee mensen met openstaande schulden beslag op spullen met een waarde van twintigduizend euro. Niemand werd aangehouden. Twee mensen zonder vaste verblijfplaats zijn naar hulpinstanties gebracht.

In het gebied liggen zo’n zestig woonboten, die voor een deel verlaten of verwaarloosd zijn. De gemeente zegt geen zicht te hebben op het gebied, dat een broeinest van illegale en criminele praktijken zou zijn.

Er is meer drugs aangetroffen dan gedacht. “We hadden verwacht dat we drugs zouden vinden, maar de mate waarop dat is gebeurd ging onze verwachting te boven”, aldus een woordvoerder.

Alle boten en bouwwerken zijn geïnventariseerd. De gemeente gaat nu bepalen of ze wel legaal zijn. Het was voor het eerst dat een inval van een dergelijke omvang in het woonwagengebied werd uitgevoerd.