Agenten gewond bij aanhouding na overwinning Oranje

Twee agenten zijn bij een aanhouding in Den Haag na afloop van de wedstrijd Nederland – Mexico lichtgewond geraakt. In totaal werden in de regio acht mensen aangehouden na het op ‘uitbundige wijze’ vieren van de overwinning op de Mexicanen. Het gaat om kleine overtredingen.

De agenten raakten gewond toen een supporter hen beledigde en zich vervolgens verzette bij zijn aanhouding in de Bragastraat. De andere arrestanten werden aangehouden voor wildplassen, het niet voldoen aan een gegeven bevel, het afsteken van vuurwerk of het op zak hebben van een mes.

In de regio Den Haag gingen veel voetbalfans na het laatste fluitsignaal de straat op om de overwinning van Nederland met 2-1 te vieren. De politie laat weten tevreden te zijn met het verloop van de festiviteiten. “We kijken tevreden terug, ook al zijn twee agenten gewond geraakt.”

2014-06-30