Categories Nieuws Artikelen

Bommelder Schiphol blijft voorlopig vast

De 40-jarige Rus die maandag op Schiphol na een bommelding werd aangehouden, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen verlengd. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De man, die volgens justitie in de war lijkt te zijn, dreigde een deel van de luchthaven op te blazen toen hij riep dat hij een bom bij zich had. Hij bleek uiteindelijk geen explosieven bij zich te hebben, maar de luchthaven was door de melding wel compleet ontregeld. Vertrekhal 1 en 2 werden ontruimd en tientallen vluchten liepen vertraging op.

De Rus wordt vooralsnog alleen verdacht van het dreigen met een bom dan wel het doen van een valse bommelding. Ook wordt hij verdacht van het in gevaar brengen van de veiligheid op Schiphol doordat luchthavenpersoneel niet meer kon werken. Omdat de man een verwarde indruk maakt, wil het OM dat een psychiater hem onderzoekt.

Waarom de man deed alsof hij een bom bij zich had, is nog onduidelijk. Getuigen zeiden maandag dat hij weigerde te betalen bij een restaurant vlak bij het Panoramaterras en daarna een toilet invluchtte. De marechaussee wilde eerder niet ingaan op wat er precies gebeurd is.


16 februari 2012, 15:30 
©novum