Griepepidemie laat nog op zich wachten

De griepepidemie laat dit jaar vooralsnog op zich wachten. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel). Vorig jaar was van begin januari tot eind februari sprake van een epidemie.

Een duidelijke reden voor het uitblijven van een griepepidemie is er niet, legt epidemioloog Gé Donker van het Nivel donderdag uit. Er is sprake van een griepepidemie als twee weken achter elkaar bij 51 per honderdduizend inwoners griep is vastgesteld. Die grens is tot nu toe niet bereikt.

In zuidelijke landen is al langer een toename in het aantal griepgevallen te zien. Ook in Nederland stijgt het aantal griepgevallen de afgelopen weken langzaam, zodat de komende weken alsnog sprake kan zijn van een epidemie.16 februari 2012, 15:34 

©novum